Aktuel udstilling

Martin Fraenkel – Landskab og rum
22. november – 21. december – nye oliemalerier

Fernisering fredag d. 22. november kl 15-17

Aktuel udstilling

Martin Fraenkel – Landskab og rum
22. november – 21. december – nye oliemalerier

Fernisering fredag d. 22. november kl 15-17

Galleriet byder velkommen til den tredje separatudstilling med en af det ny ekspressive maleris noget oversete, men meget ekspressive kunstner Martin Fraenkel (1982). Han startede oprindeligt som Street Art kunstner, men blev i 2001 optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor maleriet hurtigt blev hans foretrukne medie. Han afsluttede i 2007 under Jesper Christiansen.

Umiddelbart er Martin Fraenkels malerier ekspressive selvbilleder, der fremstiller kunstnerens subjektive forståelse af verden og dermed udtrykker hans indre følelser. Hans praksis er især kendetegnet ved en stoflig og direkte tilgang til selve den maleriske handling, hvor hans pastose penselstrøg vidner om et såvel intuitivt som omhyggeligt og detaljeorienteret arbejde.

Hans udtryk er ofte voldsomt og uhæmmet ekspressivt, men det afbalanceres og justeres som regel ved brug af klassiske kompositioner og en stærk præcision i måden at placere farven på lærredet.

Martin Fraenkels malerier synes ikke at fungere som en serie, hvis indhold og komposition skaber en samlet fælles fortælling. Hvert enkelt maleri indeholder sin egen fortælling og er dermed aldrig svaret på det næste.

Malerierne fremstår som mættede, uden tomrum eller pauser, for der er sjældent ubearbejdede områder i værkerne, hvor der ikke er malet med en ny farve, figur eller motiv.

Se artiklen AKADEMISK OUTSIDERKUNST Af Veronika Botin

Se udstillingen omtalt i KUNSTEN.NU