Gruppeudstilling, 30.09 – 11.11. 2016

Deltagende kunstnere:
Annette Olesen, Asbjørn Skou, Birgit Bjerre, Christian Schmidt-Rasmussen, Dick Nyhuus, Fie Norsker, Julie Nord, Jørgen Carlo Larsen, Lisbeth Eugenie Christensen, Luise Faurholt, Mogens Gissel, Svend-Allan Sørensen, Søren Sejr

Med fascination for det unikke papirarbejde ønsker vi med gruppeudstillingen PAPIR PAPIR PAPIR at give en række nutidige bud på, hvordan tolv udvalgte billedkunstnere folder mediet arbejde på papir ud. Billedkunstnerne er udvalgt på baggrund af deres sublime håndværksmæssige teknikker og metoder. Men også med det for øje at vise originalitet og prægnans i den kunstneriske praksis.
På udstillingen præsenteres et bredt spekter af arbejde på papir og de mange forskelligartede udtryk og teknikker, som papiret kan danne baggrund for. Akvarel, blyant, tusch, blandingsteknik, collage, fotokopi, monotopi etc. Dog vil denne udstilling udelukkende have sit fokus på det unikke papirarbejde og derfor ikke oplagstryk.

Historisk set har papiret ofte været hensat til plads nummer to efter maleriet og arbejde på lærred. Det bunder muligvis i, at papiret er iøjnefaldende forgængeligt, det kan krølle, det kan suge fugt, det kan falme og det kan nemt arkiveres lodret. Men mesterværket kan sagtens ligge i en lille skitse, som hurtigt er nedfældet på en stump papir…eller det modsatte den store monumentale tegning, som over lang tid tålmodigt er optegnet på en rulle.

Galleri Profilen har i flere omgange præsenteret gruppeudstillinger med fokus på papirarbejder. Man kan måske gå så langt til at at sige, at det er et af galleriets varemærker, det grafiske arbejde. Det har først og fremmest handlet om en årelang forelskelse i papirarbejdet, men også tanken om at alle kunstinteresserede bør have mulighed for at erhverve et stykke kunst. Med denne udstilling ønsker vi forsat at forfølge dette spor men med fokus på et nutidigt billedsprog!

Gruppeudstillingen PAPIR PAPIR PAPIR er kurateret af billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen i samarbejde med Galleri Profilen.

FÅ NYT FRA OS I DIN MAILBOKS